Natasja

Er gonzen wel duizend gedachtes door mijn hoofd…

Is het universum echt oneindig? Als je een gat zaagt in de hemel kan je dan de aarde zien? Waar gaan we naar toe als we dromen? Zijn er andere planeten waar ook mensen leven? Als je de hoek om loop verdwijnen de straten achter je dan?

Als kind zag ik ieders leven als een toneelstuk in een zelf gecreeerd decor. Met allerlei medespelers van allerlei pluimage. Die je helpen om het verhaal van je leven te spelen. En tijdens dit levenstoneel spel leerde je je lessen die je zelf had bedacht… alleen vergeten was.

In mijn werk als ontwerpster, kunstenaar en docent is de rode draad bewustwording. In eerste instantie bewustwording van mezelf en mijn eigen levensproces. Met daarnaast mijn rol in de maatschappij en hier op aarde. Al onderzoekend ben ik gedoken in de psychologie, filosofie en sociologie van de mens. Hoe zit zo’n maatschappij nu in elkaar? Waarom doen mensen de dingen die ze doen en sterker nog waarom laten ze bepaalde dingen?

Hoe is de wereld opgebouwd? Hoe ben ik opgebouwd? Hoe bouw ik mijn decor en verhaal op? Hoe bouwen wij als mens een samenleving? In het omzetten naar beelden, verhalen en schilderijen kreeg ik grip op dingen. Kwam de kennis tot me en kwam er inzicht.

SONY DSC