Beeldende expressie

Als docente ben ik vanaf 2001 werkzaam in het voortgezet onderwijs in vele creatieve vakken. Met mijn brede creatieve loopbaan was er altijd wel een mouw te passen aan de vraag van de school en de leerlingen. Het is begonnen met de beeldende vakken als tekenen, handvaardigheid, textiel en mode-illustratie. Het verdiepte zich met CKV en kunstgeschiedenis. Toen de behoefte rees vanuit de leerlingen naar verbinding met elkaar en bewustwording kwamen er vakken als drama en video op mijn weg.

Pubers groeien en ontwikkelen zich tot zelfstandige en gelukkige jonge volwassen door ervaren, experimenteren en door grenzen op te zoeken. Door beeldende expressie kunnen de leerlingen reflecteren op hun eigen proces, gedachtes, gevoelens en ervaringen. Dit proces kan individueel en binnen en samen met de groep. Als docent ben ik klankbord en begeleid ik de leerlingen bij hun proces van reflectie en expressie. Scholen waar ik werkzaam ben geweest zijn o.a.:

  • Avans Sociale studies
  • Scholengemeenschap Maarsbergen
  • Pax Christi College
  • Heerbeeck college
  • Jan van Brabant College, Cajuit
  • Stedelijk College Eindhoven

De wensen en behoefte van de leerlingen zijn tijdens de lessen centraal uitgangspunt. Ik probeer hierbij aan te sluit aan bij de wensen van deze tijd en de huidige maatschappij. Mijn hart ligt bij het scheppen van bewustzijn en sociale betrokkenheid van de leerling en de groep. De creatief didactisch mogelijkheden die het best aansluiten bij de vraag die op tafel ligt zal ingezet worden. Dit kan zijn het ontwerpen van een nieuw voetbalstadion, een videoclip tot “over de streep” lessen.

Informatie
De kosten voor een lessen zijn afhankelijk van de grootte van de groep, duur en materiaalkosten.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken?
Neem gerust even contact met mij op.

Scholen klein goed