Schilderijen

Life as I know it

Hoe werkt het nu precies… leven? Wat zijn de spelregels? Zijn er eigenlijk wel spelregels. Zo lijkt het immer wel. In onze dualistisch wereld worden onze acties bestempeld als goed of slecht. Er zijn maatschappelijke waarde en normen en er is de innerlijke stem die onze richting bepaald in het leven. Is het de bedoeling om van een zalige onwetendheid te groeien naar een ontwaken waarin je in fases de kluwen van je beleving ontrafeld? Life as I know it is een reis naar binnen… zoekend naar antwoorden en inzicht in het grotere geheel.

We zijn allemaal bezig met onze zoektocht naar groei, liefde en expressie. We groeien van baby tot kleuter, naar tiener en puber naar jong volwassenen. Sommige van ons hebben als kind al een diep verlangen om zich te ontplooien. Om de regels van het levensspel te doorzien. Bij andere komt deze behoefte wat later in hun leven. Een honger naar kennis en het willen weten waarom we bestaan, wie we zijn en wat we voor elkaar kunnen betekenen.

life  
Meer…

Groei die we niet kunnen meten doormiddel van nummers of statistieken. Maar gevoeld wordt doormiddel van liefde en compassie voor en inzicht in het eigen proces. Een gevoel van thuis zijn in de eigen lichaam en kunnen gronden op deze aarde. Door te luisteren naar de eigen ziel en zijn innerlijk kompas. Te vertrouwen dat het spel van het leven je helpt te groeien en je als ziel onverwoestbaar bent.

SONY DSC   
Meer…

Expressie van het zelf. Wie ben ik, tijdens mijn zoektocht naar groei, liefde en expressie? Wat laat ik zien van mezelf? Hoe uit ik me… zonder schaamte of angst. Expressie vanuit je diepste gevoel en bewustzijn. Als hulpmiddel om mezelf te ervaren of als communicatie middel naar andere. Met behulp van expressie kan je andere helpen hun pad zichtbaar te maken door jouw licht.

Acceptance
Meer…

Liefde is er in vele vormen en de diepste liefde zal je ervaren als je liefde kan voelen voor jezelf. Je eigen ziel, je lichaam en je bewustzijn helemaal kan accepteren zoals het is. Als je deze liefde voor jezelf ervaart, dan kan je deze in andere herkennen. En kan je een werkelijke pure verbinding aangaan met jezelf en de ander.

 

Elements of Life

Vanuit mijn kern… vanuit het diepste punt in mijn hart weet ik wat mijn missie is. Leren, leven en liefde… Onvoorwaardelijk liefhebben zonder iets terug te verwachten. Om te geven in vrijheid en zonder schaamte. Content te zijn met de liefde die naar me toe komt. Die ik mag ontvangen van de mensen op mijn pad. Verwarrend is het als de wereld heel voorwaardelijk blijkt te zijn. Al snel gevangen in de regels van het spel der omstandigheden. De pijn, de angst en onzekerheid. En dan valt het eerste gordijn…

 creatie mooi 
 Meer…

Hoe meer ik accepteer dat ieder naar zijn eigen vermogens het spel van zijn leven speelt. Hoe meer ik zie, hoe dunner de illusie van de droom wordt. Hoe meer ik kan begrijpen en kan vergeven… mijn medespelers en mezelf. Hoe makkelijker de lessen worden. Tot op de dag… ik meester wordt van mijn leven… in mijn kracht, in mijn liefde, in mijn licht.

SONY DSC
Meer…

Het hart kent de Magische code… en zal me altijd de beste weg wijzen. Het hart kent mijn ziel en weet waar het naar verlangt. Het weet de juiste aanpak en wat te doen in iedere situatie. Het is open en ontvankelijk voor alle mogelijkheden en durft te vertrouwen op de magie… Laat mijn hart de moeder zijn van de beslissingen. Die de verlangens van de ziel volgt in vertrouwen en deze energie omzet in passie…  En die me op het juiste pad zal zetten naar mijn hartsbestemming…

lichthartklein
Meer…

INNERHOUSE1kopie
Meer…

 

De ontmoeting

Terug kijkend naar de lessen in mijn leven. Ik ben me bewust geworden van het inzicht en de kracht die in iedere levensles voor me verborgen lag. Soms was dit leuk en andere keren was het niet leuk… Vanuit de vraag waarom gebeurde deze dingen mij? Ben ik op zoek gegaan in mezelf naar antwoorden. Deze antwoorden kwamen vaak vanuit mijn ontmoeting met anderen. Mijn ziel wil alle facetten van dit leven ervaren… en dat is aan de ene kant woede, verdriet, spijt en schaamte. En aan de andere kant vreugde, wijsheid, liefde, creativiteit en oprechtheid. Maar om deze dingen te kunnen ervaren heb ik medespelers nodig. Medespelers die me wijzen op de gevoelens en inzichten er in mij verborgen liggen.

ontmoeting

Meer…